Hallo? Meedoen aan Buren bij Kunstenaars? Als vereniging?

Geen probleem, maar dan moet u inschrijven als een collectief.

Dàt was de prelude. Het ene bestuurslid was al enthousiaster dan het andere, maar we zouden er voor gaan. Met horten en stoten raakten negen leden ingeschreven als kunstenaar (die verdomde informatica, nietwaar).

Halfweg september werden we overladen met affiches, uitnodigingen (om te versturen), boekjes en wegwijzers.En petit comité werden de afspraken vastgelegd, en de taken verdeeld.

En op 15 oktober was het dan zover.

s Morgens de tafels gescheiden, en de rekken opgeruimd. (met dank aan Evelien Vangheluwe en Inge Depraetere) de pronkstukken van de deelnemers werden geëtaleerd, en de wegwijzers werden op strategische plaatsen op straat gezet. En dan was het afwachten, wat de namiddag zou geven..

Deuren open om 13 uur. Jean-Marie, Stijn, Andrea en Piet waren onze eerste gastarbeiders. Druppelsgewijs kwamen nieuwsgierigen naar ons atelier afgezakt. Met een piek tussen 15 en 17 uur, genoten we van de aandacht die we kregen voor onze hobby. Onze bezoekers keken met open mond, en vol ver- en bewondering naar zoveel moois. Tevreden voor vandaag? Zeker..maar morgen zal nog beter zijn.

16 oktober vanaf 10 uur.

De eerste bezoekers waren inderdaad reeds kort na tienen op het appel. En gedurende gans de voormiddag was het een aangename, maar in te tomen, drukte. Eén uur repos, en vanaf 13 uur weer aan de slag.

Over de opkomst in die namiddag was zeker niet te klagen. Gezellig druk, veel uitleg werd gevraagd, en gegeven, en vooral tonen hoe het werkt.

Als rond 17 uur alles stilvalt, is dat een welkome, maar nodige verademing.

Afbreken, opruimen, wegwijzers ophalen, en deuren sluiten. Oef..

Conclusie: Zeker vatbaar voor herhaling volgend jaar. Zelfde formule.

De aangeboden bladwijzer , en het drankje, viel in de smaak bij de bezoekers. En vijf kersverse cursisten die straks de kunst van het handboekbinden onder de knie willen krijgen.

Met mijn bijzondere dank aan alle bezoekers, en heel speciaal aan de medewerkers van dat week end: Andrea D.,

Andrea B., Arlette (lekkere koeken, zeg), Jean-Marie, Stijn, Tuur, Johan, Piet, Ria, Martin, Eugeen, en onze gast-drukker Lucien.

(als ik iemand vergeten ben, sorry)

Alleen jammer dat de pers ons in de steek liet. Behalve de Krant van West-Vlaanderen, bleef alle aangeschreven pers stom.